arrow_drop_up arrow_drop_down
goochelen met getallen en cijfers

magische rekenshow

rekenen wordt zo wel heel erg leuk

Een goochelshow met thema rekenen.

Wij weten allemaal dat leren rekenen voor de kinderen belangrijk is. Maar laten we eerlijk wezen. Rekenen is voor kinderen (en trouwens ook voor sommige volwassenen!) een saaie bedoeling. Daarom heb ik de rekenshow samengesteld. Tijdens de show komen de kinderen op speelse en magische wijze in aanraking met rekenen. Rekenen wordt zo wel heel erg leuk.

als kindergoochelaar heb ik een lange weg afgelegd

Is een rekenshow dan niet saai?

Nee zeker niet! Tijdens de show wordt er op subtiele wijze een link gemaakt naar rekenen. Rekenen met geld, getallen, dobbelstenen, volumes en tellen etc. Van alles komt voorbij. Dit alles wordt uiteraard op hele speelse wijze in beeld gebracht doormiddel van leuke goocheltrucs. Het wordt dus zeker geen saaie bedoeling waarbij de kinderen zich gaan vervelen!  Bedoeling van de show is dat kinderen rekenen leuker gaan vinden en wellicht ook beter zullen gaan opletten tijdens de les.

als kindergoochelaar heb ik nu al 25 jaar ervaring. ervaring die je in de show terugziet

EEN REKENSHOW IS LEUK VOOR DIVERSE GELEGENHEDEN

Organiseren jullie als school een rekendag? Of heb je iets te vieren? En wil je een goochelshow boeken waarbij de kinderen ook nog wat kunnen leren? De rekenshow is leuk voor diverse feesten en gelegenheden.

Enkele acts uit de show

als kindergoochelaar goochelen ik ook voor kinderen van de onderbouw

Goochelen met geld

Tijdens de show moet de kinderen opletten hoeveel geld de goochelaar steeds in zijn hand heeft. Maar de kinderen hebben het elke keer fout! De goochelaar houdt steeds geld over! Hoe kan dat nou? Tellen de kinderen dan verkeerd? Nee zeker niet. De goochelaar fopt ze natuurlijk. Dan legt hij uit hoe hij het heeft gedaan. Je moet namelijk in je vingers knippen! Maar opnieuw heeft de goochelaar de kinderen bij de neus genomen. Ik kan je garanderen dat de kinderen anders naar geld zullen kijken.

als kindergoochelaar weet ik ook kinderen van de bovenbouw te boeien

Rekenwonder

De goochelaar en de juf moeten ieder een som oplossen. Wie kan dit sneller? De goochelaar natuurlijk. Maar hoe heeft de goochelaar dit voor elkaar gekregen? Aan de kinderen wordt deze leuke rekenwondertruc uitgelegd. 

Bij een 2e rekentruc zal de goochelaar zelf 5 getallen van elk 5 cijfers in korte tijd in zijn geheugen inprenten en uit zijn hoofd uitrekenen. Kinderen gaan hierbij gegarandeerd uit hun dak. Als ze beter opletten in de les worden ze wellicht wel net zo een rekenwonder als de goochelaar. 

kindergoochelen voor kinderen van 4 tot 12 jaar

goochelen met dobbelstenen

Goochelen met dobbelstenen is ook heel erg leuk.  De goochelaar legt de kinderen niet alleen een hele leuke truc uit die zij vervolgens aan hun vriendjes en ouders kunnen laten zien. maar zullen ook een bijzondere illusie met dobbelstenen te zien krijgen. 

als kindergoochelaar kan ik kinderen uiteraard ook vermaken met streetmagic

GOOCHELEN MET KAARTEN & DE ZIG ZAG KAART

Kinderen maken kennis met een leuke kaarttruc met grote speelkaarten waarbij er steeds moet worden geteld. Maar elke keer komen de kaarten op magische wijze samen! Kinderen kennen natuurlijk ook wel de doorzaagtruc. De truc waarbij de assistente zijn assistente doorzaagd! Aan de hand van een grote speelkaart met daarop de afbeelding van de harten vrouw zal de goochelaar deze truc demonsteren. Uit hoeveel delen bestaat de assistente als hij 1 keer zaagt? en uit hoeveel delen wanneer hij 2 keer zaagt?  Maar dan moet de kaart natuurlijk weer heel worden getoverd. Ach jee dat ging helemaal fout. Dit uiteraard tot grote vreugde van de kinderen

Aangepaste shows voor onderbouw en bovenbouw

Kinderen van de onderbouw beschikken uiteraard over een hele andere belevingswereld dan kinderen van de bovenbouw. Bovendien is bij beide doelgroepen er ook veschil in kennis over rekenen.  Bij de bovenbouw is dit verschil nog te overbruggen, echter bij de onderbouw is dit verschil weer veel groter. Er zit natuurlijk veel verschil tussen een 4-jarige en een 7/8 jarige. Daarom beschik ik over een programma speciaal voor de onderbouw, bovenbouw of gemengd. 

rekenshow voor onderbouw kinderen

Rekenshow voor onderbouw

De show voor de onderbouw heeft een vrij simpel karakter. Je hebt immers met kinderen van 4 tot 8 jaar te maken. Bovendien is het onmogelijk om kinderen 45 minuten lang te boeien met alleen trucs die gericht zijn op rekenen. Daarom zullen tijdens de show ook enkele standaard trucs worden afgewisseld met trucs met rekenen. HIerdoor zal de show gevarieerd blijven en wordt de aandacht beter vastgehouden.   

Rekenshow Bovenbouw

Voor de bovenbouw kinderen zal bij de rekenshow er inhoudelijk "iets dieper" worden ingegaan op rekenen. Maar ik moet benadrukken dat het niet moeilijk moet worden. Kinderen moeten het gevoel hebben dan ze naar een goochelshow kijken.

goochelshow rekenen voor zowel onderbouw als bovenbouw kinderen

rekenshow voor zowel bovenbouw als onderbouw

In de meeste gevallen zal het kinderpubliek bestaan uit zowel onderbouw als bovenbouw kinderen. In dit geval zullen er tijdens de show "simpele" rekentrucs afgewisseld worden met "iets complexere" rekentrucs. Voor de afwisseling zullen er uiteraard ook enkele trucs te zien zijn die niets met rekenen te maken hebben. Alleen hierdoor zal de show boeiend blijven.

Benieuwd naar de rekenshow?