Straatgoochelaar

Een straatgoochelaar is zoals de term natuurlijk al laat vermoeden een goochelaar die op straat zijn magische kunsten laat zien. Straatgoochelaars worden vaak geboekt tijdens bijvoorbeeld stadsfeesten, braderieën en andere feestelijkheden die buiten op straat plaatsvinden. Straatgoochelaars zijn op verschillende manieren te boeken. Bovendien bied een straatgoochelaar vele voordelen t.o.v. ander soort goochelentertainment.

Links op deze pagina

Zo heb je straatgoochelaars die op een vaste plek staan. Meestal is dit een plek waar veel mensen voorbij lopen. Maar je hebt ook nog de goochelaar die rondloopt en doormiddel van streetmagic de mensen zal betoveren. Deze straatgoochelaars ken je wel van de televisie zoals bijvooobeeld goochelaar dynamo. Dynamo vertoont gave en indrukwekkende trucs die live op straat door hem worden vertoond.


Bekijk aanbod

Straatgoochelaar op vaste plek

Hierbij staat de goochelaar dus op een vaste plek. Dit wil echter niet zeggen dat hij of zij niet ergens anders zou kunnen staan. Indien nodig kan hij of zij zijn of haar materiaal verhuizen naar een andere locatie. Echter deze goochelaars hebben het nodige materiaal bij zich. En verhuizen naar een andere optreedlocatie doe je dan uiteraard ook maar enkele keren op een dag. Het grote voordeel t.o.v. van een mobiele goochelaar is dan wel dat een dergelijke straatshow geschikt is voor een groter publiek!

Mobiele Straatgoochelaar

Een mobiele straatgoochelaar heeft weinig materiaal bij zich. Deze goochelaar goochelt dan ook met kleinere attributen. Deze straatgoochelact is dan ook alleen geschikt voor een wat kleiner publiek. Het grote voordeel van deze manier van straatgoochelen is dat de goochelaar heel flexibel is. Hij kan overal staan en zich midden tussen het publiek begeven.

Dit soort magisch entertainment staat ook wel bekend als streetmagic.Ik kan je natuurlijk zoveel vertellen. Maar bekijk anders de onderstaande video om je een indruk te geven van mijn magic op straat. https://vimeo.com/220003775

Straatgoochelaars zijn flexibel

Jaren geleden was ik als straatgoochelaar geboekt voor een buitenevenement. Naast mij was er echter ook ander soort entertainment voor de bezoekers te beleven. Zo had je bijvoorbeeld steltlopers, vuurspuwers,bandjes etc. Het was mooi weer en alle mensen genoten in volle teugen van al dat geweldige entertainment. Maar toen sloeg het noodlot toe. Het begon te regenen! Echt balen!

Veel entertainment stopte toen ook met hun optreden. Voor de mensen viel er niets meer te beleven! Tja wat doe je dan. Laat je als professionele entertainer de mensen in de steek? Nee zeker niet! Ik ging gewoon door met mijn optreden.

Natuurlijk ging ik niet in de regen staan! De enige die dan nat wordt ben uiteraard ik, want bezoekers komen natuurlijk niet! Aangezien ik niet veel plek nodig heb, ben ik op zoek gegaan naar overdekte plekjes waar mensen aan het schuilen waren. Gezellig kwam ik tussen hen instaan en liet hen in de tussentijd genieten van kleinere wonderen op de cm2. Iedereen was super enthousiast en blij dat er toch nog wat viel te beleven. En oh ja, de opdrachtgever was natuurlijk ook superblij!

Benieuwd naar mij als straatgoochelaar

Heb je nog vragen of wens je aanvullende informatie van mij als straatgoochelaar te ontvangen? Neemt dan gerust even contact op zodat ik jou vrijblijvend kan informeren over de mogelijkheden. Contact opnemen kan zowel telefonisch op tel: 06- 13 69 39 69 of via het contactformulier. Tot ziens en wie weet zie je mij binnenkort wel als straatgoochelaar aan het werk.


Nog vragen? Laat gerust van je horen