Kindergoochelaar

Kindergoochelaar gezocht? Als kindergoochelaar kun je mij inhuren voor diverse feesten en evenementen door heel Nederland. Inmiddels goochel ik voor kinderen al ruim 25 jaar. Door de vele goocheloptredens voor kinderen heb ik inmiddels dan ook al een behoorlijke ervaring opgebouwd. Ervaring is met name als je goochelt voor kinderen uitermate belangrijk. Je moet kinderen aanvoelen. En het allerbelangrijkste is: Je moet zelf toch nog beetje een kind zijn.

Links op deze pagina


Bekijk aanbod

Mijn allereerste optredens als kindergoochelaar

Het begon allemaal Ruim 25 jaar geleden. Mijn allereerste optreden als kindergoochelaar. Ik moet heel eerlijk zeggen. Dat was zeker niet eenvoudig. Kindergoochelen is toch wel een vak apart. Als ik dan terugkijk naar mijn allereerste voorstellingen, dan denk ik van "jee zo goochelen je toch niet voor kinderen?". Maar ik was nog heel jong natuurlijk en ik had totaal geen ervaring. Hoe goochel je eigenlijk voor kinderen als je zelf nog maar net de kindertijd achter je hebt gelaten?
Gedurende de jaren leer je bij elke show echter weer nieuwe dingen over de belevingswereld van kinderen. Wat moet je wel doen en wat juist niet? En wat vinden kinderen nou echt leuk en wat juist niet? Deze kennis is goud waard en kun je dan ook alleen opdoen als je optreed als kindergoochelaar. Ik zeg specifiek kindergoochelaar, want goochelen voor volwassenen is weer een ander verhaal.
Gaande de jaren leer je ook hoe je je voor kinderen moet presenteren. Ook nu nog leer ik elke dag weer bij. Soms kom je situaties tegen en denk je van 'he dat vinden kinderen dus ook leuk" of "dat had ik net iets anders moeten doen". Tja een kindergoochelaar wordt je niet zonaar van de ene dag op de andere.


Goochelen voor kinderen van verschillende leeftijden

Het ene goocheloptreden voor kinderen is het andere niet. De leeftijden van kinderen lopen sterk uiteen. Welke type goocheltrucs vinden kinderen nou echt te gek. welke goocheltrucs vertoon je aan kleinere kinderen en welke trucs juist aan oudere kinderen. Kinderen zijn ook dol op comedy. Waar lachen kinderen om? Sommige shows doe ik ook samen met mijn vrouw karin. Tijdens deze shows kun je bepaalde scenes ook goed uitspelen. Kinderen vinden dit geweldig. de belevingswereld van kinderen loopt enorm uiteen. Hier maak ik dan ook altijd gebruik van. Dat maakt goochelen voor kinderen ook zo een uitdaging.Meer weten over mij als kindergoochelaar?

Ik hoor graag van je